Μαρτίου 15, 2006

Η ζωή σ' ένα λεπτό



Θυμάστε την ιδέα με τα τέσσερα στοιχεία της Φύσης;

Ξεχάστε την.

Σήμερα πήρα την απόφαση να γυρίσω 180 μοίρες και να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε θέμα αισθητικής, κυρίως. Η βασική ιδέα παραμένει ίδια. Γέννηση. Ζωή. Θάνατος. Μόνο που αυτή τη φορά, δε πρωταγωνιστούν τα στοιχεία της Φύσης, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος. Σχεδόν.

Συνηδητοποιώ πως πάντα μ' ενδιέφερε πιο πολύ το motion design παρά οτιδήποτε άλλο. Και είναι σημαντικό να κάνω κάτι που θα μου κρατήσει το ενδιαφέρον για τρεις μήνες, και θα μ' εμπνέει διαρκώς. Κι αυτό το βρίσκω μόνο σ' αυτό. Το motion design είναι για εμένα μια τέχνη χωρίς σύνορα, χωρίς περιορισμούς. Μια έκρηξη χρωμάτων, σχημάτων και λέξεων σ' ένα χωροχρονικό πανδαιμόνιο ιδεών. Και θέλω να κάνω αυτό. Γιατί μ' εμπνέει, γιατί μ' εκφράζει, γιατί μ' ενθουσιάζει, γιατί μ' εκπλήσσει, κι άλλα χίλια γιατί.


Το concept: Η αναπάρασταση της ζωής μέσα σ' ένα λεπτό (ή και περισσότερο, δε μπορώ να ξέρω ακόμα) μέσα απο χρώματα, σχήματα, τυπογραφία, φωτογραφία και ψυχή. Η σύλληψη. Το έμβρυο. Η γέννηση. Τα πρώτα αβέβαια βήματα. Η πρώτη ηχηρή λέξη. Ο χρόνος. Το πρώτο κόκκινο ποδήλατο. Η πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι πρώτες φιλίες. Ο πρώτος έρωτας κι η πρώτη ερωτική απογοήτευση. Το ξεπαρθένιασμα. Οι εφτά κύριες ανάγκες του ανθρώπινου είδους. Η αυθεντική δημιουργία. Η επανάσταση. Η αρρώστια. Ο πραγματικός έρωτας. Η ανάγκη. Ο χρόνος. Τα πάρτυ. Ο γάμος. Η ένωση. Η δουλειά κι η οικογένεια. Οι καβγάδες. Η αβεβαιότητα. Η αγάπη. Η κρίση. Ο χρόνος. Η επιτυχία. Η ικανοποίηση. Η δημιουργία. Ο χρόνος. Οι πρώτες γκρίζες τρίχες. Η ανασφάλεια. Ο φόβος. Ο χρόνος. Η εμπειρία κι η γνώση. Ο χρόνος. Κι ο Θάνατος.

(Όχι απαραίτητα σ' αυτή τη σειρά)

Είμαι κατενθουσιασμένος μ' αυτό κι ελπίζω να είμαι μέχρι το τέλος Μαίου που πρέπει να το παραδώσω. Σαφώς θα χρειαστώ τις γνώμες ανθρώπων που έχουνε ζήσει, όσο να 'ναι, περισσότερο απο εμένα. Έτσι κι αλλιώς, σ' αυτούς θα το αφιερώσω. Η εικόνα λέγεται Πικρό κι είναι ένα απο τα αγαπημένα μου δημιουργήματα, υποθέτω πως είναι ώρα να εισχωρήσετε λίγο στο δημιουργικό μέρος του μυαλού μου.

5 Comments:

Blogger greekgaylolita said...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
Και πολύ σωστά,να πρωταγωνιστεί ο
άνθρωπος.Συγκεκριμενοποιείται έτσι
ο σημασιολογικός πυρήνας του project σου,και αποκτά τη κατάλληλη στόχευση
Τα πάθη των ανθρώπων..
Εισχωρούμε,ναι και σε ευχαριστώ που μας αφήνεις.Μόνο να μη σε μπερδέψουμε πολύ..
Θα γίνει υπέροχο,το προαισθάνομαι

Μαρτίου 15, 2006 2:55 μ.μ.  
Blogger Fudo Majinai said...

good luck...

...there is no way into an artist's mind, even if the doors are wide open. Only the artist himself can walk in there and bring out the subject for the rest to see...

i always believed that a project is successful because its "real" in the artist mind…

Μαρτίου 23, 2006 8:44 μ.μ.  
Blogger SomeonethatIusedtobe said...

Ax,Ax! ti 8a kanw me sena!! tsk-tsk
Oti kai na kaneis..8a einai teleio opws panta(for me)..apla aftes oi gnwmes pou allazeis synexeia, DEN einai kalo!

Koita na prolaveis!!

Μαρτίου 24, 2006 3:32 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »

Μαρτίου 07, 2007 3:37 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

What a great site neil norton pontiac What is web designer Patent leather loafers How to contest something on a credit report Levitra home page Download free pilates music 2001 nissan pathfinder bumper cover online degree Allegra d affect your liver http://www.life-assurance-quote-in-scotland.info Fioricet no prescription c.o.d Movado watches canada best rated dishwasher Proactiv san bernardino call center outsourcing acyclovir dose

Απριλίου 25, 2007 9:14 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home

html hit counter